KWS
   
 

KWS Irina

 • Dyrkningsegenskaber: kort og stråstiv sort med særdeles god stråstyrke = markedets bedste stråegenskaber

 • Udbytte: Højt udbytte over år og lokaliteter. Forholdstal 101 som gennemsnit af de seneste fem års landsforsøg

 • Svampesygdomme og resitens: Velafbalanceret resistensprofil med Mlo og god resitens mod bladplet. KWS Irina er desuden dobbelt nematodresistent

 • Maltningskvalitet: Fleksibel og bredt anerkendt (se nedenfor)

Fuldt anerkendt til malt
Hvad angår afsætningsmulighederne, så er KWS Irina anerkendt øverst på listen af CBMO, hvor alle store malterier og bryggerier står bag. Det giver maltbygavleren den størst mulige sikkerhed for afsætningen, jf. figuren herunder. KWS Irina er markedets mest afsætningssikre maltbygsort og fuldt anerkendt af både danske og internationale bryggere samt maltere.

CBMO

Dyrkning
Baseret på erfaringerne fra de foregående år, bør der ved dyrkning af KWS Irina især fokuseres på følgende:

 1. N-tildeling:
  Justeres efter det forventede udbytte, så et tilstrækkeligt højt proteinindhold sikres. Giv fx 100 kg N ved såning og resten senest stadium 32.

 2. Udsædsmængde:
  KWS Irina har rigtigt gode buskningsevner og udsædsmængde skal tilpasses derefter. Anbefalet plantetal ca. 25-30 planter lavere end ikke buskningsstærke sorter som Propino

 3. Et kendetegn ved KWS Irina er den lyse bladfarve tidligt i vækstsæsonen, hvilket er helt normalt for sorten. Det kan snyde lidt, og derfor er det vigtigt at sikre Mangantilførslen. Vi anbefaler som minimum en tilførsel af Mangan lige før buskningsfasen, så der sikres en optimal vækst og udvikling af alle skud.


 
KWS